Prezidentský palác sa prvýkrát v histórii otvára všetkým darcom krvi

Prezidentský palác sa prvýkrát v histórii otvára všetkým darcom krvi

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi Kancelária prezidenta SR v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR pozýva dobrovoľných darcov krvi, aby prišli darovať krv priamo do Prezidentského paláca.


V súvislosti s pandémiou v uplynulom období výrazne klesol počet darcov krvi. Aj keď sa situácia postupne stabilizovala, darcov krvi nie je nikdy dosť, pretože v nemocničných zariadeniach sú stále pacienti, ktorí krv akútne potrebujú. 

Svetový deň darcov krvi sa oslavuje od roku 2005 vždy 14.júna. Tento rok pod heslom „Daruj krv a urob svet zdravším miestom“. Cieľom kampane je vyzvať čo najviac ľudí po celom svete, aby sa stali pravidelnými darcami krvi. 

Prezidentská kvapka krvi sa bude konať vo štvrtok 11. júna 2020 v čase od 8. do 13.00 h. 

Záujemcovia o darovanie krvi sa musia vopred registrovať. Registráciu zabezpečuje Národná transfúzna služba SR - pracovisko Ružinov. V súvislosti s aktuálnou situáciou v Slovenskej republike spojenej s pandémiou je možnosť prísť darovať obmedzená na celkový počet 80 darcov. Všetky dôležité informácie a usmernenia pre darcov krvi sú dostupné na stránke NTS SR www.ntssr.sk

- vstup cez hlavnú bránu z Hodžovho námestia 

- pri vstupe bude každému odmeraná teplota, vyplní kontrolný dotazník so 4 otázkami týkajúcimi sa anamnézy súvisiacej s ochorením COVID-19 a prejde bezpečnostnou kontrolou 

Prosíme, nezabudnite si občiansky preukaz, kartu poistenca a pokiaľ nie ste prvodarca, aj kartu darcu krvi.