Prezidentský palác znova privíta dobrovoľných darcov krvi

Prezidentský palác znova privíta dobrovoľných darcov krvi

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa v piatok 11. júna 2021 uskutoční 2. ročník Prezidentskej kvapky krvi. 

Dobrovoľní darcovia krvi tak budú môcť po roku znova darovať krv v priestoroch Prezidentského paláca. Prezidentskú kvapku krvi organizuje Kancelária prezidenta SR v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Prvýkrát sa podujatie konalo v júni 2020.

Svetový deň darcov krvi si každoročne pripomíname 14.júna. Motto tohtoročnej kampane znie: „Daruj krv, aby svet stále pulzoval!“ a chce poukázať na to, akí dôležití sú dobrovoľní darcovia krvi pre udržanie chodu sveta, zachraňovanie životov a zlepšovanie zdravia druhých, pričom tento rok sa špeciálne sústredí na mladých ľudí. Kampaň globálne vyzýva, aby ľudia pravidelne darovali krv a prispievali tak k lepšiemu zdraviu populácie.

Prezidentská kvapka krvi sa uskutoční v piatok 11. júna 2021 v čase od 8.00 do 13.00 h. Vzhľadom na stále platné opatrenia v súvislosti s pandémiou bude počet osôb limitovaný na 100 a záujemcovia o darovanie krvi v Prezidentskom paláci sa musia vopred registrovať prostredníctvom odberového pracoviska NTS SR v bratislavskom Ružinove na telefónnom čísle 0911 326 011. Presné inštrukcie pre darcov krvi sú zverejnené na stránke NTS SR: http://www.ntssr.sk/602/usmernenie-pre-darcov-krvi-v-svislosti-s-pandmiou-aktnych-ochoren-dchacch-ciest-a-zpalov-pc-covid-19-spsobench-novm-koronavrusom-sars-cov2

Informácie o prvom ročníku Prezidentskej kvapky krvi v roku 2020.